Kalasatama on kotisatama

Haluan olla tulevassa valtuustossa. Haluan olla päättämässä Kalasataman kehittämisestä. Haluan tuoda alueen asukkaan paikallistuntemuksen kaupunginvaltuustoon.  

Olen asunut perheeni kanssa Kalasatamassa nyt kahdeksan vuotta. Sitä ennen asuin 13 vuotta Herttoniemenrannassa.  Uudet asuinalueet tarjoavat asujilleen omat haasteensa, mutta silti minusta on mukava seurata niiden kehittymistä vuosien kuluessa.  

Hertsikanranta tarjosi kaipaamani puitteet kolmilapsiselle perheelle, mutta nyt Kalasatamasta on tullut meidän kotikulmat, jossa haluan viettää tulevat vuodet. 

Vuosia sitten oli huolenaiheena se, ettei Kalasatama jää vain Redin takapihaksi. Niin ei käynyt. Alueestamme on kehittynyt moderni kaupunginosa Helsingissä. Olemme palvelujen keskellä, liikenteen solmukohdassa. Kaupungin virkistysalueet ovat kivenheiton päässä. Metrolla pääsee hetkessä itään ja länteen, raideliikenne kehittyy tulevina vuosina.  

Meitä kalasatamalaisia on monenlaisia – on vuokra- ja omistusasujia, senioreja ja lapsia, työssäkäyviä ja opiskelijoita. Monipuolinen asukaskunta on osa alueen viehättävyyttä. Ympäristötaide tuo kauniin lisän tiiviin kaupunkirakentamisen keskelle. Suvilahden tapahtuma-alueella kulttuuritarjontaakin on lähellä. Meri, luonto ja kaupunki ovat yhdistyneet. Suunnitellut puistot ja virkistysalueet lisäävät alueen viihtyisyyttä. 

Kalasatamassa panostetaan kestävään kehitykseen. Jätehuollossa on putki-imujärjestelmä ja älykkäitä energiajärjestelmiä on otettu käyttöön. Jätteiden lajittelusta on hyvät kokemukset.  

Meillä Kalasatamassa palvelut ovat pysyneet melko hyvin muun rakentamisen rytmissä. Päiväkoteja on perustettu vuoropäivähoitoa myöten. Uusia rakennetaan ja avataan asuntojen ja asukasmäärän kasvaessa. Kalasataman koulun toinen vaihe on valmistunut. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.  Nuorisotila Happi on kivenheiton päässä, mutta kaipaisin edelleen tiloja myös alueen taloista. Redi ei korvaa nuorisotiloja.  

Kalasatamaa kuitenkin rakennetaan arvion mukaan vielä pitkään. Sompasaaren rakentaminen on pitkällä, Nihdin rakentaminen alkaa. Pohjoisessa Verkkosaaren ja Kyläsaaren suunnitelmat etenevät. Asukasmäärä nykyisestä n. 5000 kasvaa 10000 kalasatamalaiseen. 

Kaupungin on huolehdittava siitä, että nykyiset ja tulevat kalasatamalaiset eivät kärsi kohtuuttomasti tämän pitkän rakennusprojektin jatkumisesta. Alueen kasvu ja laajentuminen on huomioitava julkisten palveluiden ja infrastruktuurin kehittämisessä. Koulun, päivähoitopaikkojen, yhteisten tilojen, liikenteen ja palveluiden riittävyys on taattava asukasmäärän kasvaessa joka vuosi. Meidän on varmistettava, että kaavaan merkityt palvelut voivat toteutua elävässä kaupungissa asuintalojen kivijalassa.  

Tammikuun lopussa julkaistiin VATT:n, Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus, jonka mukaan alueen kehittymisen kannalta sillä näyttää olevan merkitystä, että alueelta on päättäjiä kaupunginvaltuustossa. Meiltä Kalasatamasta ei tällä hetkellä ole yhtään valtuutettua. 

Minä haluan olla tulevassa valtuustossa. Haluan olla päättämässä Kalasataman kehittämisestä. Haluan tuoda alueen asukkaan paikallistuntemuksen kaupunginvaltuustoon. Kalasatama kuuluu meille, asukkaille, helsinkiläisille. Ja siitä saavat nauttia muualtakin tulevat 🙂 Kalasatama on meidän turvasatama.  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s