Meidän kotimme on Helsinki

Helsinki on Suomen nopeimmin kasvava kaupunki. Kotikaupungissamme asuu jatkossa yhä enemmän ihmisiä. Helsinkiin muuttaa uusia asukkaita työn perässä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Myös opiskelumahdollisuudet vetävät ihmisiä puoleensa.

Helsinki on Suomen nopeimmin kasvava kaupunki. Kotikaupungissamme asuu jatkossa yhä enemmän ihmisiä. Helsinkiin muuttaa uusia asukkaita työn perässä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Myös opiskelumahdollisuudet vetävät ihmisiä puoleensa.

Me ihmiset teemme Helsingin ja Helsinki on meitä ihmisiä varten. Helsinkiä on rakennettava omaleimaisten ja elinvoimaisten kaupunginosien kokonaisuudeksi, jossa kaikilla on hyvä elää.

Kasvu tuottaa kuitenkin myös kipuja. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 asuminen vei keskimäärin 28 prosenttia kotitalouksien tuloista. Isoissa kaupungeissa pienituloisilla asumiskulut saattavat nousta jopa 60 prosenttiin tuloista. Helsingillä on edessään iso tehtävä. Meidän on ehdottomasti huolehdittava siitä, että Helsingissä on tarjolla riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja. Kaupunki on olemassa meitä kaikkia varten, tuloista riippumatta.

Helsingissä on lisättävä ARA-asuntojen tuotantoa, jotta asumiskustannusten taso säilyy matalampana. ARA-asuntojen kohtuuhinta turvataan rakennuskustannusten sääntelyllä, omakustannusvuokrilla ja tuotantotukien avulla. Vuokra-, asumisoikeus- ja omistusoikeusasuntojen rinnalla on rakennettava myös kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Helsingissäkin pitkään toiminutta HITAS-järjestelmää ei pidä lakkauttaa, vaan sen virheet on korjattava ja mallia on jatkettava. Helsingin on ehdottomasti säilytettävä maaomaisuutensa. Se on meidän yhteistä pääomaa ja tuo kaupungille hyvin tuloja. Maaomaisuus turvaa mahdollisuutemme oikeudenmukaisiin valintoihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. 

Helsingin on pidettävä huoli siitä, että asuinalueet kehittyvät tasapuolisesti. Vanhoista asuinalueista palveluineen on pidettävä huolta samalla kun rakennetaan uusia. On huolehdittava siitä, että kaikilla alueilla on monipuolisesti erilaista asumista, niin vuokra-, asumisoikeus- kuin omistusasuntojakin.

Varmistetaan hyvä asuminen kaikille meidän Helsingissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s