Palkalla pärjättävä myös Helsingissä!

Yksityiset palvelut ovat keskeinen osa suurkaupunkien rakennetta. Helsingissä yli 60 prosenttia työpaikoista on yksityisillä palvelualoilla. Korkeat asumiskustannukset yhdistettynä mataliin palkkoihin ovat kuitenkin muodostamassa tulpan arkipäivän palveluidemme kehittämiselle: työntekijöiden rekrytoiminen on käynyt hankalammaksi samalla kun yhä harvemmalla on varaa käyttää esimerkiksi tuottamiaan palveluita.

Helsingin tulee kaikin tavoin edistää kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoa. Samalla kaupunki voi vaatia alueen yrityksiä osaltaan huolehtimaan kaupungin elinvoimaisuudesta: yritysten tulee toimia vastuullisesti tarjoamalla kokoaikaisia, pysyviä työsuhteita, joista saatava palkka riittää elämiseen täällä.

Kaikille meille on tärkeää riittävä toimeentulo ja että yhden työn palkalla pärjää arjessa. Mitä Helsinki sitten tarjoaa meille kaikille tähän tueksi ja mistä mahdollisuus hyvään arkeen meillä oikein koostuukaan? Ystävistä, läheisistä ja perheistä – kyllä, mutta sujuva arki koostuu myös lasten päivähoidosta, kouluista kaikilla luokka-asteilla, sosiaali- ja terveyspalveluista, vanhustenhuollosta, toimivasta julkisesta liikenteestä, katujen kunnossapidosta, kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista, työttömien palveluista, kirjastoista, nuorisotaloista, uimahalleista, urheilupaikoista ja myös kulttuuritarjonnasta. Näiden kaikkien olemassaolo on kiinni kaupungin päätöksenteosta ja siitä, miten toimintoja kehitetään ja mitä on tarjolla myös jatkossa. 

Kuntavaalit ovat keskeisin paikka vaikuttaa siihen, ketkä ovat päättäjinä rakentamassa meille kehittyvää ja oikeudenmukaista Helsinkiä. Varmistetaan se, että palkalla voi pärjätä myös Helsingissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s